Berrows House

Worcester

Redevelopment of the former Worcester News Building to create state-of-the-art teaching facilities

Delivered under our Framework with the University of Worcester, Stepnell, on behalf of the University of Worcester, is developing the former Worcester News building, known as Berrows House, into a dedicated space to educate the next generation of healthcare professionals.

Attractively clad in an unusual gold copper shingle and flooded with natural light from the impressive north light roof structures, the large two- and three-storey 1965 building, designed by Austin-Smith Salmon-Lord Partnership, will become an architectural highlight on the St John’s bank of the River Severn.  It’s utilitarian past will be transformed into a new, open-plan, eye-catching building, which will incorporate a state-of-the-art anatomy laboratory, a suite of GP simulation rooms, and a range of general seminar and teaching rooms. There will also be offices, break-out spaces for group study and a cafe, ensuring the building is given a new lease of life for many years to come.

  • Client:

    University of Worcester

  • Architect:

    Glancy Nicholls Architects

  • Programme:

    64 weeks