West Five Boarding House

Stowe School

The construction of a new £2.8 million boarding house for long-term customer Stowe School

Created on a National Trust site, the scheme has provided 24 student residences – each with en-suite facilities. The scheme has been constructed over two separate three storey buildings that are linked by a glazed link bridge between the buildings at the first floor.

In addition, the new buildings provide living facilities, common rooms, a terrace and garden, as well as apartments for the housemasters.

Both buildings have been constructed using steel frames on a piled solution with a Metsec walling and external brick façades. VELFAC windows and a flat roof complete the buildings envelopes.

  • Client:

    Stowe School Ltd

  • Architect:

    Rick Mather Architects

  • Programme:

    46 weeks