New Walk

Leicester

The delivery of our sixth student accommodation development in Leicester City Centre for repeat client Zone Developments

Located in the New Walk conservation area of Leicester, the project involved the conversion of a 3 storey Victorian mid terrace into 52 studio apartments for students, with communal spaces, cinema, laundry and gym.

The client approached Stepnell to complete the project following the previous contractor entering administration. At this stage the roof was incomplete, internal finishes were defective due to water ingress, structural flooring make up was compromised, the below ground drainage was defective, the lower ground courtyard had flooded and bled into the lower ground floor, the basement tanking had failed and the building was unsafe. We began by stripping the building back to shell in order to put the project back together.

The development was a combination of facade retention for the conservation building, with a new traditional build extension.

  • Client:

    Zone Developments

  • Architect:

    MAS Architecture Ltd

  • Programme:

    36 weeks