New Cobham

Stowe School

Our fifth project for Stowe School, creating an exceptional £5.5 million new boys boarding house ‘New Cobham’

The new high quality purpose built, three storey boarding house provides study bedrooms for 60 pupils, with staff accommodation, living facilities, common rooms, terrace and garden areas. The associated landscaping responds to the historic campus, defining the chapel courtyard, reinstating vistas, and strengthening the tree belt to conceal the development from the historic gardens.

The main construction was a concrete frame with exposed visual concrete inside the building to the stairs, columns and ceiling soffits.

Externally it is a combination of large bath stone sections and a render finish, with a Schuco curtain walling and windows and finally a zinc roof finish, gives the exterior a fantastic look.

  • Client:

    Stowe School Ltd

  • Architect:

    ADP

  • Programme:

    70 weeks