National Grid Workshop and Stores

Enderby

Construction of a new workshop and storage facility with offices for National Grid

The project consists of the construction of a 2500m2 x 8m2 high workshop and storage facility with offices.

The building is constructed with a steel portal frame, with a combination of built up and composite cladding walls.

The building sewerage and rainwater drainage is dealt with by sewerage treatment plant and oil separator on site and discharged to a natural drainage stream via an attenuation pond.

Challenges included the potential hazardous nature of a 400KVA sub-station nearby, extreme caution was implemented with regards to vehicle movements through the access route. A permanent height restriction barrier was in place and a National Grid trained Stepnell banksman was allocated to the project to control vehicle access from the site.

The facility is constructed adjacent to the Enderby National Gris 400KVA substation.

  • Client:

    National Grid

  • Architect:

    IMA

  • Programme:

    34 weeks