Lighthouse

Poole, Dorset

The refurbishment of one of the UK’s largest multi-space cultural venues, delivered in two phases, to an exceptionally tight timescale

This challenging £5.3 million project for Poole Arts Trust has transformed Lighthouse’s facilities, delivering significant enhancements for performers, visitors and staff. The refurbishment has also improved energy performance, reducing operating costs.

Successful phase one delivery combined the upgrade of sound and lighting in the Concert Hall and Theatre, the creation of a new lobby, improvements to the first floor bar, and the development of a new staff area and management office, fitted with bespoke cupboards and alcove units, crafted by our in-house joinery department.

  • Client:

    Poole Arts Trust

  • Architect:

    Design Engine Architects Ltd

  • Programme:

    28 weeks

Phase two works have included a stunning transformation of the Studio Theatre, relocation of the main entrance with a new glazed foyer, creation of an education and rehearsal space, a new stage door entrance, renovated dressing rooms, green room and improved security. The flat floor in the concert hall has been overhauled and new plumbing installed. All work was completed while both staff, and the Bournemouth Symphony Orchestra, were in occupation.

The investment will ensure Poole Arts Trust continues to attract world-class performers to this wonderful building, as well as serving the local arts community.

 

Back to Leisure