Langwith & Whaley Thorns Medical Centre

Derbyshire

Development of a new single-storey medical centre and relocation of a skate park in Derbyshire

This £1.1m scheme comprised construction of a new build, single story medical centre constructed from brick and concrete block masonry, a pitched timber roof covered with roof tiles.

Located in the centre of Whaley Thorns, the development replaced the existing medical centre building with a state-of-the-art facility providing significantly more space and allowing patients access to a wider range of services.

Designed by Thomas Wilson Architects, the single-storey brick building is four times larger than the old medical centre – situated to the west of the new development – and provides specialist accommodation for health visitors, district and community nurses and therapists.

The new, fit for purpose building complies with current NHS standards.

The new development was constructed on part of the village recreation ground, which a skate park area which was subsequently relocated.

Our works also included the construction of a 26-space car park and new access from Main Road as part of the scheme.

  • Client:

    Brackley Investments Ltd

  • Architect:

    Thomas Wilson Architects

  • Programme:

    32 weeks